Foto: Nienke van Denderen fotografie

Hi, vandaag is het tijd voor het allereerste interview van de ‘girlboss it is’ rubriek. In deze rubriek komen elke zaterdag de leukste girlbosses voorbij. Vandaag interview ik Nienke van Dreamkey Design!

We beginnen makkelijk, stel jezelf en je bedrijf eens voor!

Ik ben Nienke, trotse eigenaar van de stationery webwinkel Dreamkey Design. Hierin verkoop ik inspirerende producten voor je werkplek. Denk daarbij aan mooie planners, notitieboekjes en schrijfwaren. Ik geloof namelijk dat je door een authentieke werkplek te creëren, de inspiratie en kracht in je ontwaakt om écht te gaan voor jouw dromen en passie.

Hoe en wanneer ben je op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

Eigenlijk al best vroeg. Het was in het 4e jaar van mijn Grafische opleiding op de Kunstacademie. Ik besefte dat ik na het afstuderen voor een baas zou gaan werken en dan niet meer de vrijheid zou hebben om iets voor mezelf en binnen mijn stijl te ontwikkelen. Daarom begon ik de webwinkel, zodat ik dat als hobby er alsnog naast kon doen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Normaal bestond een groot deel van m’n werkdag aan bestellingen verpakken en verzenden, maar dit heb ik (gelukkig) sinds enkele maanden uitbesteed, waardoor ik nu veel meer tijd heb om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarbij zijn andere dingen die ik nog doe administratie, klantenservice, blogs schrijven, nieuwsbrieven opmaken, nieuwe concepten bedenken & uitwerken. En ik houd mezelf graag bezig met persoonlijke ontwikkeling, daarom plan ik altijd wel wat tijd in om te lezen, een programma te volgen of naar een inspireren event te gaan.

Wat zijn de tofste dingen die je bereikt hebt met je bedrijf/het ondernemen?

Ik vind het echt super leuk om steeds vaker te horen dat mensen Dreamkey al kennen. Dan heb ik écht het idee dat ik wel wat goed doe. En hoeveel plezier mensen halen uit m’n webwinkel en de producten die ik verkoop. Vooral wanneer het een product is die ik zelf heb ontworpen, dan geeft dat onwijs veel voldoening!

Creative Life Event Werkspoorkathedraal Utrecht maart 2017 door Nienke van Denderen Fotografie-17
Nienke van Denderen fotografie

Wie/wat is je grote inspiratiebron?

Ik laat me nu graag inspireren door andere talentvolle ondernemers. Ik vind het onwijs mooi om te zien wat voor mooie bedrijven er om me heen ontstaan en hoeveel mensen vanuit hun passie durven te werken. Mensen zoals Tony Robbins, Marie Forleo, Michael Pilarczyk, maar ook wat ‘kleinere’ ondernemers zoals de dames van the Confetti Collective. Ja, daar laat ik me graag door inspireren!

Welke tegenslagen heb je moeten verwerken?

Een eigen webwinkel beginnen is niet zo moeilijk, maar mensen beseffen zich vaak niet hoe hard je er daarna aan moet werken om meer bekendheid te krijgen. Dus tegenslagen komen er gegarandeerd 😉 Ik ben de afgelopen jaren heel druk bezig geweest met het laten groeien van m’n bedrijf, maar ben daarin compleet mezelf vergeten. Ik besefte me dat als ik zo door zou gaan, ik niet meer gelukkig zou worden van m’n werk. Dat was een mooi leermoment en vanaf dat moment heb ik echt voor mezelf gekozen en ben ik gaan uitzoeken wat mij nou echt gelukkig maakt en wat niet meer. Daarna heb ik dus ook diverse dingen in de webwinkel veranderd waardoor ik nu meer kan doen waar ik écht gelukkig van word.

Heb je nog bepaalde doelen die je wilt bereiken?

Zeker weten! Het is altijd goed om doelen te hebben. Praktisch gezien is het mijn doel om me meer te focussen op m’n eigen merk en minder op de overige merken die ik verkoop. Ik wil het liefst dat minimaal 75% van m’n collectie van m’n eigen merk is!

Waar zie je jouw bedrijf over vijf jaar?

Momenteel zit ik midden in een overgang in m’n bedrijf. Nog niet veel mensen weten het, maar ik wil langzaam een iets andere richting op gaan met Dreamkey. Ik wil meer mijn kennis gaan delen en mensen stimuleren om hun leven echt te gaan vormgeven zoals bij hen past. Ik wil coaching gaan combineren met fijne stationery producten!

Ik denk dus dat ik over 5 jaar veel meer waarde zal leveren. Producten aanbieden die echt lifechanging zijn en écht impact maken op je leven.

Wat voor tips geef je mee aan meiden/vrouwen die ook een bedrijf willen starten?

Onderschat het niet, maar als je 100% zeker weet dat je het wilt doen, dat het jouw passie is, ga er dan ook 100% voor! Vertrouw op je gevoel en creëer een bedrijf dat bij je past. Waar je je ei in kwijt kunt. Waar je 24/7 aan zou willen werken.

Nienke, bedankt voor het leuke interview. Kijk ook zeker even op haar webshop Dreamkey Design voor de tofste stationery en later ook voor de coaching! Volgende week staat er weer een heel leuk nieuw inspirerend interview online dus neem dan ook zeker even een kijkje.

2 gedachten over “Nienke van Dreamkey Design

  1. Yay! Ik volg Handel en daarbij heb ik 9 uur bedrijfseconomie. Toevallig zijn we nu ook bezig met marketing en ik kan het verhaal van Nienke herkennen vanuit mijn boek. Daarin interviewden ze de eigenaars van Boozyshop!
    Anyways, bedankt voor deze blogpost. You’re the best!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s