Hi, vandaag ga ik weer eens wat leertips geven! Ik heb dit al best vaak gedaan hier op mijn blog maar het leek me wel weer leuk om wat tips te geven en misschien helpt het je wel heel erg met het leren!

WRTS

Dit is echt de beste site voor het leren van woordjes voor bijvoorbeeld Frans, Duits en Engels. Ik vind het erg fijn werken omdat je steeds wordt overhoord en de woorden die je moeilijker vind krijg je steeds terug zodat ze op een gegeven moment heel makkelijk zijn. Wat op dit moment wel een nadeel is, is dat je zonder te betalen maar 10 lijsten kan maken maar goed dan gooi ik ze na een tijdje gewoon weg. Een aanrader dus!

Samenvattingen schrift

Als tweede tip heb ik, koop een groot collegeblok bij bijvoorbeeld de HEMA en schrijf daar al je samenvattingen in op. Ten eerste heb je dan alle samenvatting bij elkaar wat ik persoonlijk erg handig vind en ook leer je de stof een stuk beter als je een samenvatting opschrijft, iets meer werk maar je hoeft minder lang te leren!

Plaatjes

Als je dan toch bezig bent met de samenvattingen kan je ook bladzijdes uit je leerboeken kopieëren om vervolgens handige plaatjes en bronnen uit te kunnen knippen en daarna bij je samenvattingen te plakken. Zo krijg je ook een beeld van wat je nou eigenlijk aan het leren bent.

Kahoot!

Ook is het heel erg leuk om een kahoot te maken en die samen met je vriendinnen die ook voor dat vak wat moeten leren te spelen. Het is eigenlijk een soort quiz die je zelf kunt maken en vervolgens ook kunt spelen. Leuk om te doen en je leert ook nog eens.

Op tijd beginnen

De laatste tip is eigenlijk heel erg vanzelfsprekend, begin op tijd. Vooral als je veel toetsen of dingen te doen hebt is het handig om goed te plannen zodat je niet 2 dagen voor je toets pas moet beginnen. Begin dus lekker op tijd! Scheelt een hoop stress.

Dit waren dan alweer mijn 5 leertips! Misschien kende je ze al maar ik hoop dat je het alsnog leuk vond om te lezen.

Heb jij nog tips?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s