Hi, vandaag even een lekker ‘praat’ artikel. Ik ga jullie mijn ervaringen delen over het combineren van het bloggen met school. Ik zit nu in 3VWO en ik kan het dus nog prima combineren. Lees gauw mijn tips en ervaringen.

Hoeveel tijd kost school?

Om een beetje een te laten zien hoe ik het bloggen met school combineer is het handig om te weten hoeveel tijd school kost. Ja hoeveel tijd kost het nou eigenlijk? Laten we beginnen met de lessen. Ik heb even gekeken en ik heb in een normale week zonder uitval enz. 35 lesuren. Bij mij duren lesuren 50 minuten dus 35 x 50 minuten = 1750 minuten en dan natuurlijk nog de pauzes. Per dag heb ik ongeveer 45 minuten pauze (15 en 30 minuten) en dat 5 dagen lang dus 5 x 45 = 225 minuten. Dan moet ik eigenlijk ook nog het fietsen naar school erbij gaan rekenen en dat is denk een halfuur per dag dus laten we zeggen 2,5 uur -> 150 minuten. Nou dat bij elkaar opgeteld zijn 2125 minuten en dat komt neer op zo’n 35 uur. Best veel en eigenlijk hebben we nog niet alles berekend. Want ja je hebt natuurlijk ook je huiswerk en toetsen. Laten we zeggen dat je per dag ook nog zo’n 1.5 uur aan school zit. Dat is dus 5 x 1.5 = 7,5 uur. Het komt dus neer op een kleine 43 uur per week wat je aan school besteed en eigenlijk nog wel meer want als je toetsen heb leer je in de weekenden natuurlijk ook nog. Maar zoals je kunt zien ben je dus elke dag wel lang bezig met school en heb je dus weinig vrije tijd.

Hoeveel tijd kost bloggen?

Om straks nog een beter beeld van het totaal plaatje te geven zal ik jullie ook vertellen hoeveel tijd het bloggen nou ongeveer kost. Het ligt heel erg aan de artikelen die je wilt maken en plaatsen maar bloggen kost best veel tijd. Stel je maakt een review artikel. Je moet dan eerst foto’s maken. Hier ben je wel een uurtje mee bezig want je wilt natuurlijk de perfecte foto. Ook moet je het product testen en er dan nog een artikel over schrijven. Dat gaat dus best veel tijd kosten. Een gewoon artikel zoals dit kost zo’n 1-2 uur. Ik plaats 3 artikelen in de week dus ja laten we gewoon zeggen dat ik er zo’n 6 uur mee bezig ben, ook met reageren enz.

ontwerp-zonder-titel-3.jpg

Hoe combineer ik het dan?

Het hele artikel gaat natuurlijk over hoe ik dan uiteindelijk het bloggen met mijn school kan combineren. Qua tijd lukt het redelijk. Ik probeer zoveel mogelijk om mijn weekend vrij te houden van school op een beetje leren na. Ik zorg dat ik op vrijdag al het huiswerk al af heb zodat ik lekker weekend heb. Ik heb dus in het weekend tijd om te bloggen. Je zou zeggen dan kan je toch weer elke dag een artikel kunnen plaatsen? Het zou kunnen maar ik plaats liever 3 artikelen van een goede kwaliteit dan 7 artikelen met een slechte kwaliteit en ook vind ik het wel lekker om na 5 lange schooldagen dan even wat rust te kunnen pakken. Dus ik probeer in het weekend alle artikelen van die week in te plannen en als ik tijd heb vooruit te werken. Soms heb ik weleens een dag dat ik tijd en zin heb om te bloggen, gewoon doordeweeks, en dan tik ik soms ook weleens een artikel.

Dus…

Het combineren lukt op dit moment aardig. Ik ben blij dat ik van 7 artikelen in de week naar 3 ben gegaan omdat dit een stuk rust geeft en ook tijd om de kwaliteit van mijn blog te gaan verbeteren. Ik zorg dus dat ik doordeweeks veel aan school doe zodat ik in het weekend mijn rust kan pakken en lekker kan bloggen!

Dit was het artikel voor vandaag alweer! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om te lezen en tot maandag!

Hoe combineer jij het bloggen met school/werk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s