Hi, vandaag ga ik het hebben over een best wel ja belangrijk onderwerp voor bij het bloggen. Namelijk over afbeeldingen en foto’s. Het is natuurlijk leuk om afbeeldingen en foto’s te gebruiken in artikelen maar soms ja wil je die niet zelf maken maar dan moet je rekening houden met verschillende dingen die ik in deze blogthings ga behandelen!

Waarom mag je afbeeldingen niet zomaar gebruiken?

Veel afbeeldingen en foto’s bevatten copyright. Dat houdt in dat je de foto niet zomaar mag kopiëren en voor je eigen blog mag gebruiken. Dit zou dan alleen mogen als je toestemming hebt om die afbeelding of foto te gebruiken. Als je afbeeldingen gebruikt die copyright bevatten kunnen de eigenaren van die afbeelding geld gaan eisen en dat wil je natuurlijk niet.

Oplossingen

Er zijn verschillende oplossingen. Vaak haal je even snel een foto van google af voor je artikel omdat je zelf geen foto hebt. Je zou een keer een afspraak kunnen maken met een fotograaf om lekker veel foto’s te maken van jezelf en veel leuke sfeerfoto’s. Zo heb je voor persoonlijke artikelen ook leuke foto’s! (Je zou ook zelf een heleboel foto’s kunnen maken en die gebruiken) Voor de review artikelen maak je meestal wel foto’s van de producten dus dat moet goedkomen. Naast zelf heel veel foto’s maken kan je ook naar websites gaan waar je foto’s kan downloaden zonder copyright! Een voorbeeld is pixabay.

Schermafbeelding 2017-05-08 om 19.32.37.png
de website van pixabay

Pixabay

Een mede-blogger tipte mij op deze website en het is heel erg handig als je even snel een fototje nodig hebt. Het is een hele simpele website. Je kan bovenin de zoekbalk een onderwerp intypen en je krijgt dan super leuke plaatjes en foto’s die je gratis kan downloaden! Super handig toch als je even snel een plaatje nodig hebt! Naast pixabay zijn er nog veel meer sites te vinden dus ga je gang!

Dit was de blogthings van deze week alweer en volgende week ga ik het weer hebben over een manier om geld te verdienen met het bloggen. xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s