Hi, vandaag gaan we het in blogthings hebben over inspiratie. Hoe krijg je het nou? Het is erg lastig en ook ik zit soms in een writersblock. Daarom ga ik jullie wat tips geven over hoe en waar je, je inspiratie vandaan kunt halen.

Wat is een writersblock?

Veel van jullie weten denk wel wat een writersblock inhoud maar voor de gene die het niet weten ga ik even kort uitleggen. Een writersblock is eigenlijk al wat de naam zegt een soort van block tijdens het schrijven. Je hebt opeens geen inspiratie meer en er komen geen zinnen uit je vingers. Hiervoor heb je dus inspiratie nodig!

Waar haal je het vandaan?

Dit is toch wel een vraag die vaak voorbij komt. Het is erg lastig om elke keer weer nieuwe ideeën voor artikelen te bedenken en daarom geef ik jullie wat tips waar je leuke inspiratie kan vinden!

 1. Tijdschriften; tijdschriften zijn erg handig voor je inspiratie. Er staan vaak leuke dingen in die je ook op je blog kan verwerken.
 2. Andere blogs; je kan ook inspiratie krijgen door andere blogs te lezen. Je moet natuurlijk niet de ideeën kopieren maar je kan wel iets erop baseren of een tag overnemen (vermeld dan wel even de blogger).
 3. Je omgeving; on je omgeving zijn zoveel dingen waar je door geinspireerd kan raken voor bepaalde artikelen! Kijk dus gewoon een keer goed om je heen.

Als laatste nog een kleine tip. Je hebt in de avond meer inspiratie dan overdag. Ik krijg vaak de leukste ideeën als ik in mijn bed lig. Leg dan ook een notieboekje of zoiets naast je bed zodat je de ideeën op kunt schrijven want geloof me de volgende dag ben je het allemaal weer vergeten.

Hoe doe ik het?

Als laatste nog even hoe ik inspiratie krijg en het verwerk in artikelen. Ik krijg toch wel de meeste inspiratie uit mijn omgeving. In mijn kamer liggen dan spullen waar ik iets leuks mee kan doen voor een artikel bijvoorbeeld. Ook krijg ik vaak inspiratie als ik ergens naartoe ben dus in winkels en dat soort dingen.

Dit was het alweer voor vandaag! Volgende week heb ik weer een nieuwe blogthings voor jullie en laat ook even weten waar die over moet gaan! xx

15 gedachten over “Blogthings #6 | Inspiratie |

 1. Ik weet het jammer genoeg heel goed wat een writersblock is. Vroeger schreef ik bijna dagelijks een nieuw artikel en nu sinds een paar weken lukt het me om één of andere manier niet meer… Gelukkig zijn er zoals je zegt de dagdagelijkse zaken die af en toe inspirerend werken.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik weet jammer genoeg ook wat een writers block is. Vroeger schreef ik bijna dagelijks een artikel en sinds enkele weken schijnt dit niet meer te lukken. Gelukkig zijn er de dagdagelijkse dingen waar ik af en toe iets uit haal.

  Like

 3. Ik schrijf vaak een titel op. Deze plopt dan op in mijn gedachten. Op mijn telefoon heb ik hier een aparte notitie voor, zodat ik geen boekje en pen hoef mee te nemen. Mijn ideeën komen vooral van dingen die ik ‘zie’. Wel met een vleugje fantasieee 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s