Hi, vandaag bespreek ik in de blogthings social media. Ik kreeg een leuk idee toegestuurd van een lezeres dat ik wel iets kon vertellen over social media en dat vond ik een super leuk en goed idee dus ik ga vandaag jullie tips enz. geven over social media!

Waarom zo belangrijk?

Tegenwoordig is het erg lastig om volgers en bezoekers te krijgen op je blog omdat er heel veel blogs zijn. Daarom kan het erg handig zijn om social media te gebruiken om volgers en bezoekers te krijgen. Iedereen heeft tegenwoordig wel een vorm van social media dus er zijn veel mensen te bereiken.

Hoe doe je het?

Je kan verschillende dingen doen op social media om je blog te promoten. Zo kan je leuke inspiratie foto’s plaatsen die van je blog komen en dan een linkje plaatsen zodat mensen ernaar toe gaan maar je kan ook adverteren op bijvoorbeeld facebook en instagram. Ik zou gaan voor de eerste omdat mensen je dan sneller gaan volgen want mensen klikken advertenties weg.

Waarvoor nog meer?

Social media kan je niet alleen gebruiken om mensen naar je blog te ‘lokken’. Maar je kan het ook gebruiken voor samenwerkingen met bedrijven. Zo zou je dan een foto kunnen plaatsen op instagram voor een advertorial of iets dergelijks.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus genoeg dingen die social media kunnen versterken aan je blog! Het kan echt een onderdeel van je blog worden! Weet jij nog een leuk idee voor volgende week? Laat het weten in de reacties. xx

10 gedachten over “Blogthings #5 | Social media |

 1. Hey Tara,

  Volgende week zou je perfect verder kunnen breien op deze post hoor want social media is zo groot… Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, enz. Als je wil kan je tientallen artikels erover maken.

  Liked by 1 persoon

 2. ik vind sociale media echt iets handigs voor bloggers! Ik hoor ook wel vaak mensen zeggen dat je niet weet wie er allemaal mee kijkt op jouw sociale media, maar dat heb je met een blog nu eenmaal ook. Ik vind dat je dit er gewoon bij moet nemen, hoe creepy dat ook kan klinken. Toch ben ik blij dat sociale media bestaat, om sneller contacten te leggen met andere mensen 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Leuke blog. Ik ben zelf nog niet op social media actief voor mijn blog. Voor mijn gevoel is dat best wat extra werk. Haal je er echt meer bezoekers mee voor je blog? Hoe snel gaat dat?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s