(sorry dat het artikel wat later is maar de tekst was allemaal weggevallen)

Hi, vandaag heb ik mijn tweede blogthings artikel en eigenlijk is het pas het eerste echte artikel want vandaag ga ik ook echt tips geven en mijn ervaringen delen! Vandaag gaan we het hebben over hoe je kan beginnen, dus hoe vind je de perfecte naam? En waar ga je bloggen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Waar ga je bloggen?

Als je hebt besloten dat je wilt gaan bloggen heb je natuurlijk een platform nodig om je blog op te maken. Er zijn heel erg veel mogelijkheden. Zo kan je als eerste al een scheiding maken tussen gratis en betaald. Ik ben zelf begonnen met een gratis blog op wordpress en heb nu een abonnenment bij wordpress maar binnenkort ga ik over op een hosting. Nou goed het is dus in het begin heel erg handig om te beginnen met een gratis blog want zo kan je het ook gewoon even uitproberen. Je hebt twee hele bekende platformen om gratis te bloggen; wordpress en blogger. Ik zou persoonlijk gaan voor wordpress omdat je dan makkelijk kan uitbreiden en je hebt gewoon veel meer mogelijkheden. Als je dan toch gaat voor een betaalde blog kan je gaan kijken naar wordpress.org. Hierbij schaf je eerst een hosting aan en dan instaleer je wordpress (veel hostingbedrijfen helpen daarbij) en dan heb je eigenlijk al een site die draait met veel plugins dus moet je wel meer zelf doen. Dus er zijn genoeg mogelijkheden!

Een goede naam?!

Als je dan de plek hebt om te bloggen en je hebt een leuke template uitgezocht moet je een naam gaan bedenken voor je blog.  Ik vond het zelf heel erg lastig om een naam te bedenken en heb gewoon naar een aantal dingen gekeken. Zoals; waar gaat je blog over? Het is namelijk heel erg leuk om een naam te hebben die ook echt bij je blog en de content daarop past. Ik wou op mijn blog veel persoonlijke dingen plaatsen en ook dingen die mij bezig houden daarom koos ik gewoon voor mijn naam; Tara de Korte. Als ik binnekort overga op een hosting en mijn andere blog dan ga ik toch voor een andere naam. Ik zit nog teeds wel aan mijn naam te denken maar dan mijn voornaam en mijn tweede naam, dat wordt dan; Tara Aileen! Dit lijkt mij wel leuk. Maar goed daar gaat het nu niet over. Je kan dus ook gaan voor een naam die helemaal niets met je eigen naam te maken heeft maar vooral met de content die je gaat leveren op je blog.

Dit waren de tips om je blog echt te maken hoe jij hem wilt. Volgende week komt er een artikel online over hoe je je eerste blogpost het beste kunt schrijven en hoe je een goede about page maakt! Heb jij nog vragen/suggesties? Laat ze in de reacties weten en wie weet behandel ik het wel! xx

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s