Hi, ik heb wel vaker zo’n artikel online gezet. Tips om te sparen. Maar elke keer ontdek ik weer nieuwe tips om goed te sparen en ik wil jullie daarmee inspireren om ook meer te gaan sparen! Daarom heb ik weer wat nieuwe tips, de een bekender dan de ander maar genoeg om lekker te sparen!

1. Leg elke maand wat weg!

Wat ik altijd doe is elke maand een bepaald bedrag gewoon wegleggen, dus of gewoon in een echte spaarpot of op de bank. Hoe bepaal je dan hoeveel je weg moet leggen? Heel simpel je kijkt gewoon wat je in de maand overhoudt en daarvan neem je bijvoorbeeld de helft en dat leg je dan weg. Die andere helft kan je dan gebruiken om dingen zoals kleding te kopen of andere leuke dingen!

2. Houd je inkomsten en uitgave bij!

Deze heeft niet heel erg met sparen te maken maar het is gewoon meer een tip om te zorgen dat je niet meer uitgeeft of spaart dan kan dus je legt elke maand een bepaald bedrag weg maar de ene maand heb je net wat meer kosten, dan leg je gewoon iets minder spaargeld weg!

3. Denk na voordat je iets koopt

Best wel logish want als je aan het sparen bent moet je niet allemaal andere dingen gaan kopen want ja dan kan je natuurlijk niet meer sparen dus denk goed na voordat je iets koopt!

4. Verkoop de spullen die je niet gebruikt

Dit is meer een tip om wat geld te verdienen wat je dan weer kan gaan verkopen maar je hebt vast wel spullen liggen of kleren in je kast hangen die je niet gebruikt of aanhebt. Deze spullen zou je kunnen verkopen op marktplaats of depop!

Dit waren eigenlijk alweer de tips en als jij een tip hebt! Laat het dan achter in de reacties want zo helpen we elkaar te sparen! xx

 

3 gedachten over “Tips om te sparen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s