Hey, nu ik dit typ is het herfstvakantie en in de vakantie moet ik helaas veel doen aan school doordat ik veel toetsen heb daarom leek het mij leuk om wat tips te delen!

1. Koop een appart schrift voor samenvattingen 

Ik heb een groot A4 schrift van de HEMA en in dit schrift schrijf ik al mijn samenvattingen en noteer ik begrippen die ik moet leren, zo heb je al je samenvattingen bij elkaar en raak je iets minder snel kwijt!

2. Maak een planning voor jezelf

Als jij veel toetsen moet leren kan je het besten een planning maken volgensmij kwam deze post vorige week online maar iniedergeval heb ik een artikel geschreven over hoe ik mijn planningen maak en ik zal nog wel een toetsweek planning online zetten als jullie dat willen!

tumblr_mn4sa82puy1qict4ko1_500

3. Zorg dat je een opgeruimde omgeving hebt

Ik vind dat je bureau altijd netjes moet zijn! Ik heb er zelf een lampje opstaan en een leuk mandje en fotolijstje maar dat is ook het enige ik probeer het altijd netjes te houden zodat het ook netjes blijft in mijn hoofd.

4. Schrijf voor je begint met je samenvatting enz. op wat je allemaal moet leren (welke paragrafen en begrippen bv.)

Dit scheelt je een hoop werk want zoals ze zeggen een goed begin is het halve werk. Ik schrijf dan altijd even kort op welke paragrafen ik moet weten en dan kan ik daarna beginnen met samenvatten!

tumblr_mn4sa82puy1qict4ko1_500

5. Schrijf je samenvatting

Het is beter om je samenvatting ook daatwerkelijk te schrijven dus gewoon op papier het is misschien iets meer werk maar je weet de stof ook al een stuk beter. Verder is het zo dat als je op de computer een samenvatting maakt je vaak veel te veel informatie tikt.

6. Begin op tijd 

De laatste tip is ook wel een beetje cliche maar het is wel zo begin gewoon optijd niet de dag van te voren bedenken dat je nog moest leren want dan lukt het gewoon niet meer dus begin ruim van te voren met samenvattingen en begin met echt stampen zo’n 2 dagen van te voren.

Dit waren mijn 6 tips ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad en tot de volgende keer

Xx Tara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s